Piešťany zdolali reprezentačnú dvadsiatku 2:1, zápas otočili v závere

29.11.2012 Celý región

Piešťany 29. novembra (TASR) - Zápas s mladými reprezentantmi začali domáci útočne. V tretej minúte mohol otvoriť skóre Melichárek, ale peknú prihrávku nasmeroval len do brankára hostí. V následnej presilovke mali veľké šance Urban a Peško, ale ani oni neuspeli. Po tomto momente sa z hry oboch mužstiev vytratila hokejová myšlienka a na ľade sa nič vážneho nedialo. Až v 17. minúte sa do samostatného nájazdu dostal Bruno Mráz, ale domácu bránu prestrelil. Jeho odrazený puk zobral Filip a okamžite ho poslal Jakubovi Ručkayovi, ktorý však trafil iba Nagya v hosťujúcej bráne. Z nasledujúceho útoku sa nakoniec slovenskej 20-ke podarilo dať gól zásluhou Pospíšila.


V 20. minúte mohol zvýšiť Lipovský, ale jeho samostatný nájazd Tomek chytil. Druhá tretina bola z oboch strán hokejovo slabá. Zaujala iba šanca Bezúcha a samostatný únik Uhríka. S oboma šancami si ale Tomek poradil. V tretej tretine sa domáci snažili dotiahnuť gólovo na svojho súpera, čo sa im ale nedarilo. V 50. minúte bol faulovaný v samostatnom nájazde Jakub Ručkay. Nariadené trestné strieľanie ale nepremenil. Vyrovnať sa však podarilo jeho bratovi Henrychovi, o niekoľko sekúnd na to vo vlastnom oslabení skóroval aj Haring a otočil skóre zápasu na stranu domácich. Záverečné dve minúty stretnutia poznačili potýčky i pästné výmeny. Presilovka však už hosťom nepomohla a nakoniec prehrali.

ŠHK 37 Piešťany - HK Orange 20 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 56. H. Ručkay (V. Nemec, R. Filip), 57. Haring (Peško) - 17. M. Pospíšil (B. Mráz, A. Bíreš)
Vylúčení: 6:7 na 2 min
presilovky: 0:1
oslabenia: 1:0
rozhodovali: Müllner - Junek, Šefčík
1263 divákov

Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, R. Filip, Škadra, K. Grman, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Stupka, Mertel, T. Melichárek - J. Ručkay, Mišura, H. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Lisoň, V. Nemec, S. Salijiň
Orange 20: A. Nagy - Korím, Rusina, Nechala, Buri, M. Pospíšil, Luža, Valjent, E. Bagin - R. Mráz, Rapáč, B. Mráz - D. Hudec, A. Bíreš, Matis - Uhrík, V. Fekiač, M. Hinďoš - A. Lipovský, Boltun, Bezúch

Hlasy trénerov:

Milan Klement, tréner Piešťan: "Súpera sme nepodcenili, ale trápili sme sa. Hostia hrali dobre. My sme sa nedokázali dostať do šancí, ale našťastie sme strelili dva góly a máme tri body. Záver stretnutia ma však mrzí, nikto neposiela na ľad hráčov pobiť sa, ale bohužiaľ aj to patrí k hokeju."

Ernest Bokroš, tréner SR20: "Z nášho pohľadu sme zahrali dobré stretnutie, hráči päťdesiatpäť minút predvádzali dobrý hokej. Žiaľ, mali sme veľa vylúčených a jediné čo ma mrzí, že máme po tomto zápase päť hráčov zranených."
 

Vyberte región